Semináře Výzkumného centra   

Výzkumné centrum organizuje řadu výzkumných a prakticky orientovaných seminářů, jejichž účelem je podpořit a zkvalitnit vědecko-výzkumnou činnost akademických pracovníků, vědecko-výzkumných pracovníků a studentů doktorského studia.

Na výzkumné semináře jsou zváni čeští i zahraniční výzkumníci. Účelem seminářů je prezentace a diskuze výzkumu pozvaných hostů. Cílem seminářů je zvýšení povědomí o výzkumu prováděném na jiných institucích, podpora kompetencí začínajících výzkumných pracovníků ve vědě a výzkumu a navázání spolupráce k přípravě společných publikací a výzkumných projektů.

Praktické semináře jsou zaměřeny na podporu vědecko-výzkumné činnosti. V rámci praktických seminářů jsou představena dostupná data a databáze a práce s nimi, dostupný software využitelný pro badatelskou činnost a semináře na podporu publikační aktivity. Část praktických seminářů je také věnována problematice výzkumných grantových schémat a podpoře projektové činnosti. 

 

Tipy na online semináře a webináře týkající se publikování, statistických software a témat relevantních pro výzkumníky Provozně ekonomické fakulty MENDELU - zde.

 

Podklady ze seminářů můžete nalézt na MS Teams v týmu s názvem "Semináře Výzkumného centra PEF", do kterého se studenti či pracovníci MENDELU mohou připojit přes kód 08yl6n0.

Pořádané semináře:

 

Termín, učebna Lektor, prezentující Téma Náplň semináře Jazyk Typ semináře

10. 4. 2024

od 10:00

Velká zasedací místnost děkanátu PEF

Naděžda Fasurová, Soňa Kehmová (Mendelova univerzita)  Seminřá Open Science Centra na PEF Open Science centrum nabízí pro vědce Provozně-ekonomické fakulty seminář, který je zaměřen na služby pracoviště v rámci Open Science. Bude Vám také představena data stewardka a seznámí Vás, jak probíhají konzultace k plánu správy dat  Čeština Praktický 

5. 3. 2024

od 13:30

Velká zasedací místnost děkanátu PEF

Jan Hanousek, Luboš Střelec, Barbora Šiklová (Mendelova univerzita v Brně)   GAČR - výzvy pro rok 2025   Na semináři bude v první části stručně představen GAČR a jeho základní soutěže a v druhé části budou diskutovány dotazy k připravovaným projektům. Účast přislíbili prof. Hanousek a doc. Střelec, jako řešitelé a členové hodnoticích panelů GAČR, aby poradili a informovali o procesu přípravy a hodnocení projektů z pohledu panelistů.  Čeština    Praktický 

 

Výzkumné semináře v předchozím období:  

Jaro 2015 - zdePodzim 2015 - zde, Jaro 2016 - zde, Podzim 2016 - zdeJaro 2017 - zdePodzim 2017 - zde, Jaro 2018 - zde, Podzim 2018 - zde, Jaro 2019 - zde, Zima 2019 - zde, Jaro 2020 - zde, Jaro 2021 - zde, Podzim 2021 - zde, Jaro 2022 - zde, Podzim 2022 - zde, 2023 - zde.